Home » Economisch nieuws » Klachten over DigiD op eerste dag van belastingaangiften

Klachten over DigiD op eerste dag van belastingaangiften

Leestijd: < 1 minuut

Het lukt mensen woensdagmiddag iets vaker om in te loggen via DigiD om hun belastingaangifte te doen. Het systeem is echter nog steeds regelmatig overbelast.

“Het zou kunnen dat als wij tegelijkertijd inloggen dat het bij jou wel lukt en bij mij niet. Mocht het niet lukken dan adviseren wij om het op een later moment nog een keer te proberen”, zegt een woordvoerster van Logius, de beheerder van DigiD. Op 2 en 3 maart is het volgens haar sowieso een stuk rustiger, waardoor er makkelijker ingelogd kan worden.

Woensdagochtend kwamen mensen er vaak helemaal niet doorheen. Inmiddels kan er volgens Logius 400.000 keer per uur succesvol ingelogd worden. “We hebben besloten om de capaciteit van het inlogsysteem op dit niveau te laten en niet verder te vergroten. Dan bestaat namelijk het risico dat er helemaal niet meer ingelogd kan worden”, aldus de woordvoerster.

Drie keer drukker dan vorig jaar

Het is de eerste dag waarop Nederlanders aangifte kunnen doen voor hun inkomstenbelasting over 2022. Volgens Logius komen er woensdag drie keer zoveel verzoeken binnen om in te loggen vergeleken met 1 maart vorig jaar. Waarom dit zo is, kon de woordvoerster niet zeggen.

‘s Ochtends kwamen er 90 tot 110 inlogverzoeken per seconde binnen. Volgens Logius is dat een “extreme hoeveelheid” en veel meer dan verwacht. “Dit hebben we niet eerder meegemaakt”, zei de woordvoerster.

Veel klachten via sociale media

Op sociale media klaagden mensen dat het inloggen niet lukt. De Belastingdienst bevestigde eerder op Twitter dat er een storing was bij DigiD afgelopen nacht.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie