Home » Geld » Lage inkomens kunnen nu compensatie aanvragen voor energiekosten

Lage inkomens kunnen nu compensatie aanvragen voor energiekosten

Leestijd: < 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Huishoudens met een laag inkomen kunnen sinds dinsdagochtend terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Daar kunnen zij, als hun energierekening een relatief groot deel uitmaakt van hun inkomen, gedeeltelijke compensatie aanvragen voor de hoge energiekosten. Het onlineloket is sinds 09.00 uur open en sluit eind maart.

Het fonds is voorlopig alleen voor deze winter, voor de periode van oktober tot en met maart. De organisatie schat in dat er zeker honderdduizenden Nederlanders voor in aanmerking komen. De uitbetaling is binnen een maand nadat een inzending is goedgekeurd en dit verloopt via de energieleverancier van het huishouden.

Alleenstaanden komen in aanmerking als zij een bruto-inkomen, inclusief vakantiegeld, van minder dan 2980 euro hebben. Mensen die samenwonen moeten minder dan 3794 euro verdienen. In beide gevallen is dit twee keer het sociaal minimum. Om in aanmerking te komen moet de energierekening minimaal 10 procent van het inkomen zijn. Bij de laagste inkomens wordt alles boven dit percentage vergoed, voor de wat hogere inkomens is dat iets minder.

Energiebedrijven en het kabinet kondigden afgelopen najaar al de komst van het noodfonds aan. Het kabinet draagt maximaal 50 miljoen euro bij, net als bedrijven uit met name de energiesector. Hier zijn onder meer de grote energiebedrijven Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall bij betrokken.

Meest recente update: februari 10, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie