Home » Economisch nieuws » De Hypotheker: hypotheekrente voor langere duur zakt dit jaar nog

De Hypotheker: hypotheekrente voor langere duur zakt dit jaar nog

Leestijd: < 1 minuut

De rentes op hypotheken van langere duur gaan nog dit jaar zakken. Dat verwacht adviseur De Hypotheker althans. Het idee is dat door de aanhoudende renteverhogingen van instituten zoals de Europese Centrale Bank (ECB) de inflatie en economische groei afzwakken, waardoor ook de rentes tegen het einde van het jaar weer omlaag kunnen.

Sinds begin dit jaar stijgt de hypotheekrente al niet meer echt verder. De kosten voor leningen met een vaste rente voor tien en dertig jaar zijn in de eerste vijf maanden nagenoeg gelijkgebleven. Alleen de variabele rente ging nog omhoog. Vorig jaar stond juist in het teken van snelle stijgingen van de hypotheekrente.

De variabele rente en ook de vaste rente voor een periode van vijf jaar zijn nu hoger dan die voor langlopende leningen. Een lening voor een kortere tijd vastzetten is normaal goedkoper omdat dit minder zekerheid oplevert. Nu zijn de zaken omgedraaid, omdat de verwachting is dat de rente snel weer zal dalen.

De Hypotheker verwacht dat de ECB nog even doorgaat met zijn renteverhogingen, maar dat deze in juli een piek bereiken. Rentes voor leningen van kortere duur zullen volgens de hypotheekadviseur in hetzelfde tempo meestijgen, maar die voor de langere termijn zullen gaan dalen. “In combinatie met de dalende huizenprijzen worden de mogelijkheden voor huizenkopers hierdoor groter”, stelt commercieel directeur Menno Luiten.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie