Home » Ondernemen » LeasePlan: verschuiving traditioneel autobezit naar abonnement

LeasePlan: verschuiving traditioneel autobezit naar abonnement

Leestijd: < 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het traditionele autobezit maakt steeds vaker plaats voor auto’s waar maandelijks voor betaald moet worden in de vorm van auto-abonnement of leasecontract. LeasePlan zag deze verschuiving het afgelopen jaar verder versnellen, zegt Tex Gunning, topman van het bedrijf in een toelichting op de jaarcijfers.

“De acceptatie van elektrische auto’s in heel Europa zorgt voor een versnelling van de trend van auto-abonnementen. LeasePlan is goed gepositioneerd om ten volle te profiteren van deze structurele marktverschuiving, aangezien 32 procent van onze leveringen nu een elektrische auto is”, aldus de directeur van het leasebedrijf.

Mede door deze ontwikkeling zag LeasePlan zijn vloot in het afgelopen jaar met 7 procent groeien tot 1,6 miljoen auto’s. In het laatste kwartaal bereikte het orderboek volgens Gunning een nieuw record. De nettowinst kwam in 2022 uit op 1,9 miljoen euro, bijna een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder. LeasePlan profiteerde vorig jaar opnieuw van een sterke vraag naar occasions.

Franse overname

Het bedrijf liet in januari vorig jaar weten te worden overgenomen door zijn Franse branchegenoot ALD. Volgens directeur Gunning gaat het samengaan van de twee als verwacht. De deal wordt naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal afgerond.

ALD Automotive maakte donderdag een nettowinst bekend over 2022 van meer dan een miljard euro, een nieuw record. Dat kwam voor een belangrijk deel door winsten op de verkoop van gebruikte auto’s.

Meest recente update: oktober 19, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie