Home » Economisch nieuws » ACM: glasvezelverbindingen naar huishoudens sterk uitgebreid

ACM: glasvezelverbindingen naar huishoudens sterk uitgebreid

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal glasvezelverbindingen naar Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar sterk uitgebreid. Volgens de nieuwste Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) werd in het eerste kwartaal bij 450.000 huishoudens een nieuwe glasvezelverbinding aangelegd tot aan de woning of de meterkast. Dat is de sterkste groei in een kwartaal ooit gemeten.

De ACM stelt dat nu in totaal 6,14 miljoen huishoudens kunnen kiezen voor een aansluiting op het glasvezelnet. De toezichthouder verwacht dat dit aantal in korte tijd verder toeneemt zodat er binnen drie jaar vrijwel overal in Nederland glasvezel is aangelegd.

Ook is er volgens de ACM voldoende concurrentie op de markt voor snel internet en zijn er geen extra maatregelen nodig om concurrentie te stimuleren. “Dankzij de snelle uitrol van glasvezelverbindingen, ook door onafhankelijke aanbieders, hebben consumenten en bedrijven in Nederland steeds meer keuze tussen verschillende aanbieders van snel internet tegen concurrerende prijzen. Bovendien zijn de glasvezelnetwerken open voor verschillende aanbieders”, geeft de ACM aan.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie