Home » Economisch nieuws » Amazon voert verkopen verder op ondanks economische tegenwind

Amazon voert verkopen verder op ondanks economische tegenwind

Leestijd: < 1 minuut

De oplopende inflatie en de hogere rente lijken klanten niet af te schrikken van winkelen bij Amazon. Het Amerikaanse e-commercegigant zag zijn verkopen in het afgelopen kwartaal opnieuw stijgen. Ook de cloud-afdeling van Amazon toonde een positieve groei.

De totale inkomsten over de maanden juli, augustus en september bedroegen 143,1 miljard dollar, een toename van 13 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, en overtrof de verwachtingen van analisten. Daarnaast maakte de nettowinst een forse sprong en verdrievoudigde ruim tot 9,9 miljard dollar.

In dezelfde periode vorig jaar ondervond Amazon hinder van een sterke dollar. De omzet die buiten de thuismarkt werd gegenereerd, bijvoorbeeld in euro’s, daalde na omrekening naar dollars.

Sterke Prestaties Dit Jaar

Dit jaar laat het bedrijf echter sterke prestaties zien, iets wat ook door beleggers wordt erkend. De aandelen van Amazon zijn dit jaar al met meer dan 40 procent gestegen in waarde, mede dankzij de verminderde vrees voor een recessie in de Verenigde Staten en de strategie van CEO Andy Jassy om koste wat kost de winst te blijven vergroten.

Amazon had eerder dit jaar nog duizenden banen geschrapt. Jassy lichtte toen toe dat het vanwege de economische onzekerheid noodzakelijk was om de organisatie verder te stroomlijnen en diepgaande kostenbesparingen door te voeren.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie