Home » Economisch nieuws » Goudwisselkantoor: meer vraag naar goud door onzekere tijd

Goudwisselkantoor: meer vraag naar goud door onzekere tijd

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal goudtransacties is in de eerste helft van dit jaar met 17 procent gestegen, meldt Goudwisselkantoor op basis van eigen transactiegegevens. “Goud blijft onverminderd populair als stabiele factor in onzekere tijden”, concludeert de handelaar, met naar eigen zeggen 140 vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Volgens het bedrijf herontdekken steeds meer pensioenfondsen goud als bescherming tegen de hoge inflatie en een zwakke dollar en breiden zij het aandeel van goud in hun portefeuilles uit. “Daarnaast zorgen de energiecrisis, de kans op een economische recessie en de nog altijd hoge inflatie dat particulieren en kleine beleggers goud nog steeds als veilige haven verkiezen”, aldus de organisatie.

Goudwisselkantoor stelt ook dat er in de eerste jaarhelft opvallend veel geld werd gewisseld bij zijn kantoren. Het bedrijf spreekt van een recordgroei van 75 procent in wisseltransacties. “Dit wijst er op dat Nederlanders en Belgen weer echt op vakantie gaan, ook naar bestemmingen verder weg.” Wil je goud kopen? Dan kan dat via deze partij. Lees hier onze GoldRepublic review.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie