Home » Economisch nieuws » Branche: 80 procent meer warmtepompen verkocht eerste helft 2023

Branche: 80 procent meer warmtepompen verkocht eerste helft 2023

Leestijd: < 1 minuut

Leveranciers van warmtepompen hebben in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 85.000 warmtepompen verkocht in de woningbouw. Volgens de Vereniging Warmtepompen, de brancheorganisatie voor warmtepompleveranciers, is dat een stijging van 80 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Voor de rest van 2023 verwacht de brancheorganisatie de eerder gestelde doelstelling van 170.000 verkochte warmtepompen te kunnen realiseren. Dat zou dan een groei zijn van 60 procent in vergelijking met 2022. Ruim 50.000 daarvan zal de nieuwbouw voor zijn rekening nemen, schat de Vereniging Warmtepompen.

De overige naar schatting 120.000 warmtepompen gaan richting bestaande woningen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2022. De brancheorganisatie verwacht dat de groei na dit jaar verder zal doorzetten. Zo lopen de materiaaltekorten terug en daarmee ook de levertijden. Daardoor komt een deel van de groei door nalevering van openstaande bestellingen, naast dat er sprake is van autonome groei, aldus de Vereniging Warmtepompen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie