Home » Economisch nieuws » Moederbedrijf Facebook doet opnieuw goede zaken met advertenties

Moederbedrijf Facebook doet opnieuw goede zaken met advertenties

Leestijd: 2 minuten

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft in de zomer een sterke toestroom van adverteerders ervaren die willen adverteren op hun sociale media platforms. Deskundigen suggereren dat dit het vermogen van het bedrijf aantoont om de advertentie-inkomsten te verhogen terwijl er aanzienlijk wordt geïnvesteerd in technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI).

Omzettoename en Nettowinst

In het derde kwartaal zag het bedrijf de totale omzet met 23 procent stijgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot ruim 34,1 miljard dollar. Daarnaast steeg de nettowinst naar 11,6 miljard dollar, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 4,4 miljard dollar van een jaar eerder.

Vorig jaar werden de resultaten van Meta in dezelfde periode nog behoorlijk beïnvloed door hogere kosten en een verminderde adverteerdersuitgaven vanwege economische onzekerheid. Dit jaar lijkt het bedrijf echter de opwaartse trend te hebben hervat.

CEO Mark Zuckerberg toonde zich tevreden over de prestaties van het afgelopen kwartaal, en prees de inspanningen van zijn teams om AI en mixed reality te bevorderen, onder andere door de lancering van Quest 3, de slimme Ray-Ban Meta-bril en hun AI-studio.

Gebruikersgroei en Toekomstige Uitgaven

Ondanks de positieve financiële resultaten blijven de uitgaven van Meta aan de hoge kant. Voor dit jaar zijn de verwachte uitgaven iets naar beneden bijgesteld, maar zullen waarschijnlijk nog steeds tussen de 87 miljard en 89 miljard dollar bedragen. Voor het komende jaar plant het bedrijf uitgaven tussen de 94 miljard en 99 miljard dollar.

Het afgelopen kwartaal zag ook een toename in het aantal gebruikers. Het aantal dagelijks actieve gebruikers op Facebook bereikte ongeveer 2,1 miljard, wat betekent dat meer dan een kwart van de wereldbevolking dagelijks inlogt op de site. Voor alle Meta-diensten, waaronder ook Instagram, WhatsApp en de nieuw gelanceerde Threads, bedraagt het aantal dagelijks actieve gebruikers ruim 3,1 miljard.

Ondanks de groei, herinnerde Meta aan eerdere aankondigingen over het schrappen van banen om kosten te besparen. Na een aanzienlijke vermindering van het personeelsbestand vorig jaar, met een verlies van 11.000 arbeidsplaatsen, kondigde het bedrijf in maart aan nog eens 10.000 extra banen te schrappen. Op dit moment heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 66.000 werknemers in dienst.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie