Home » Marketing » Microsoft gaat met zoekmachine leunen op kunstmatige intelligentie

Microsoft gaat met zoekmachine leunen op kunstmatige intelligentie

Leestijd: 2 minuten

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) – Microsoft gaat het kunstmatige-intelligentieprogramma inbouwen in zijn zoekmachine Bing. Door een investering in en samenwerking met het bedrijf OpenAI, dat achter het populaire programma ChatGPT zit, kunnen gebruikers van Bing binnenkort veel gerichtere vragen stellen aan de zoekmachine. Ook kunnen ze daarmee chatten. Microsofts webbrowser Edge krijgt ook de nieuwe zoekmogelijkheden en daarnaast kan de ingebouwde kunstmatige intelligentie websites samenvatten en vertalen naar tientallen talen.

Dat alles maakte Microsoft bekend tijdens een presentatie op zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Washington. Volgens topman Satya Nadella “gaat deze technologie zo’n beetje elke categorie software totaal veranderen”. Tegelijkertijd stelt het bedrijf veel tijd en moeite te hebben gestoken in het veilig houden van de techniek. Zo zal de nieuwe Bing geen handig lijstje verstrekken met benodigdheden voor bijvoorbeeld een terroristische aanslag.

Microsoft hoopt door als eerste op de markt te zijn met een zoekmachine die geholpen wordt door kunstmatige intelligentie marktaandeel af te kunnen snoepen van Google. Dat bedrijf heeft al een eigen concurrent aangekondigd, die momenteel door een beperkt aantal mensen wordt getest.

10 miljard dollar

OpenAI gooide de afgelopen tijd hoge ogen met ChatGPT. Microsoft besloot daarop 10 miljard dollar in het bedrijf te investeren de komende jaren. De nieuwe Bing-producten van Microsoft draaien op een geavanceerder model dan ChatGPT, stelde OpenAI tijdens de presentatie.

Nog niet alle mogelijkheden van dat programma zijn direct beschikbaar. Een beperkte versie van de nieuwe Bing kan nu al wel getest worden. Voor volledige toegang moeten mensen zich inschrijven. Microsoft gaat de vernieuwde zoekmachine wereldwijd beschikbaar maken, maar doet dat wel door steeds iets meer mensen en mogelijkheden toe te voegen.

De nieuwe versie van de Edge-browser wordt in een eerste ontwikkelversie beschikbaar gesteld aan testers. Microsoft wil de nieuwe mogelijkheden van Bing ook naar alle andere browsers, zoals Chrome van Google en Safari van Apple, brengen.

Meest recente update: oktober 19, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie