Home » Economisch nieuws » CBS: opnieuw minder wettelijke schuldsaneringen

CBS: opnieuw minder wettelijke schuldsaneringen

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal mensen dat in een wettelijke schuldsanering is terechtgekomen is vorig jaar opnieuw gedaald, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden 1900 mensen toegelaten en eind vorig jaar zaten er in totaal 7300 mensen in zo’n schuldsaneringstraject. Maar die aantallen dalen dus al sinds 2012, toen de wet gemeentelijke schuldhulpverlening van kracht werd.

Die wet regelt dat mensen met schulden eerst hulp krijgen van de gemeente. Instroom in de wettelijke schuldsanering wordt hiermee uitgesteld of voorkomen. Sinds 2012 is die instroom met 86 procent afgenomen.

Van alle huishoudens die vorig jaar in de wettelijke schuldsanering terecht zijn gekomen, zijn eenpersoonshuishoudens de grootste groep. Het gaat om 39 procent van het totaal. Stellen met kinderen maakten ruim een kwart uit en alleenstaande ouders waren goed voor 16 procent.

Naast de instroom werden afgelopen jaar 4900 schuldsaneringstrajecten door de rechter beëindigd. In 2021 waren dat er nog 5800.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie