Home » Economisch nieuws » Randstad: maar iets minder vacatures in Nederland dan vorig zomer

Randstad: maar iets minder vacatures in Nederland dan vorig zomer

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal vacatures in Nederland blijft met meer dan 450.000 stuks maar 2 procent onder het niveau van vorige zomer. Daarop wijst uitzendconcern Randstad, dat nog steeds een grote krapte op de arbeidsmarkt ziet, ook al zijn werkgevers niet meer zo hard op zoek naar personeel als eerder.

De uitzendreus merkt dat er minder vraag is naar bijvoorbeeld verkoopmedewerkers en marketeers. Aan de andere kant is de vraag naar beleidsadviseurs of juristen juist toegenomen. De technieksector blijft daarbij de grootste vrager van personeel. Daar zoeken bedrijven bijvoorbeeld naar werkvoorbereiders, monteurs en elektrotechnici.

Randstad voelt de verslechterde economische omstandigheden wel in zijn eigen resultaten. In Nederland ging de omzet afgelopen kwartaal met 9 procent omlaag ten opzichte van een jaar geleden. Topman Jeroen Tiel van Randstad Nederland wijst er echter op dat zijn bedrijf vorig jaar juist nog een heel goed jaar kende. De vergelijking met vorig jaar zou daarom een beetje een vertekend beeld geven.

Randstad past zich gemakkelijk aan

De laatste maanden lijkt het aantal vacatures ook weer wat aan te trekken, merkt Randstad. Dit terwijl de werkloosheid in Nederland stabiel bleef. Onderzoek van het bedrijf wijst verder uit dat 3,3 miljoen werkenden in Nederland een beroep hebben waarvoor de arbeidsmarkt nog steeds als zeer krap kan worden gekenmerkt.

Tiel durft niet te voorspellen waar het heen gaat op de arbeidsmarkt. Wat hij met name belangrijk vindt, is dat Randstad zich goed weet aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Dat laatste is volgens hem afgelopen kwartaal gelukt omdat de winstmarge van de Nederlandse activiteiten van het concern vrijwel constant gebleven is, ondanks de lagere omzet.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie