Home » Geld » Moederbedrijf Google hard onderuit op negatief Wall Street

Moederbedrijf Google hard onderuit op negatief Wall Street

Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – Alphabet, het moederbedrijf van Google, kreeg woensdag een fors koersverlies voor de kiezen op Wall Street. Dat gebeurde na een tegenvallende presentatie van een nieuw AI-programma, genaamd Bard. Het bedrijf wil kunstmatige intelligentie inzetten om zijn zoekmachine te verbeteren. Maar tijdens de presentatie ging het mis: het programma gaf een verkeerd antwoord over een ruimtetelescoop. Dat zorgde voor twijfels bij beleggers over de toekomst van de zoekmachine. Aandelen Alphabet werden bijna 8 procent lager gezet.

Een dag eerder onthulde concurrent Microsoft een nieuwe versie van zijn zoekmachine Bing. Daarvoor maakt Microsoft gebruik van kunstmatige intelligentie van het bedrijf OpenAI. Deze plannen werden na de onthulling juist wel met enthousiasme ontvangen bij beleggers. Woensdag moest Microsoft (min 0,3 procent) een deel van de koerswinst weer inleveren.

Manchester United, met een beursnotering in New York, maakte een koerssprong van 9 procent. Beleggers reageerden verheugd op een bericht van de Britse krant Daily Mail dat investeerders uit Qatar in de komende dagen een bod willen uitbrengen op de Engelse voetbalclub van de Nederlandse trainer Erik ten Hag. Vorig jaar november schoot het aandeel ManUnited ook al omhoog nadat de Amerikaanse eigenaren, de familie Glazer, bevestigden te kijken naar een mogelijke verkoop van de club.

Uber

Ook aandelen Uber (plus 5,3 procent) waren gewild. De taxi- en bezorgdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Topman Dara Khosrowshahi sprak van het sterkste kwartaal van het bedrijf ooit. Ook verwacht hij dat de resultaten dit jaar verder zullen verbeteren.

De algehele stemming op Wall Street was woensdag negatief, na de opmars een dag eerder die volgde op uitlatingen van centralebankpresident Jerome Powell. De Fed-baas zei onder meer dat de inflatie begint af te koelen. Wel waarschuwde hij dat er mogelijk meer renteverhogingen nodig zijn om die onder controle te krijgen.

eBay

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,6 procent op 33.949,01 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent op 4117,86 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,7 procent omlaag tot 11.910,52 punten.

Internetbedrijf eBay ging 2 procent omlaag. Het bedrijf ontslaat ongeveer 4 procent van al het personeel, waarmee zo’n vijfhonderd banen verloren gaan. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen heeft last van teruglopende uitgaven van klanten en profiteert niet langer van coronalockdowns.

Meest recente update: februari 10, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie