Home » Economisch nieuws » Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

Leestijd: < 1 minuut

Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiële persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

Maar volgens Elderson kan niet worden gezegd dat er een definitief einde is aan de renteverhogingen. Hij stelt dat rentebesluiten afhangen van de economische cijfers en dat er nog veel onzekerheden zijn. Elderson wijst op het risico van een stijgende inflatie door de hogere prijzen voor energie en levensmiddelen, terwijl klimaatverandering op langere termijn een factor bij de inflatie kan spelen.

Er wordt dan ook met spanning uitgekeken op de financiële markten naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied die vrijdag worden gepubliceerd. Volgens een consensus van economen zou de inflatie in de eurozone in september moeten uitkomen op 4,5 procent, tegen 5,2 procent in augustus.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie