Home » Economisch nieuws » OCI Aandelen Herstellen Sterk op Damrak na Impactvol Verkoopnieuws

OCI Aandelen Herstellen Sterk op Damrak na Impactvol Verkoopnieuws

Leestijd: < 1 minuut

Bij de opening van de Amsterdamse beurs op maandagochtend was er direct een opmerkelijke beweging te zien bij kunstmestfabrikant OCI. Het bedrijf, gesteund door de Egyptische miljardair Nassef Sawiris, herstelde een aanzienlijk deel van het forse verlies dat het op vrijdag had geleden.

Dit herstel volgde op het nieuws dat OCI het Amerikaanse bedrijf IFCO verkoopt aan Koch, een groot conglomeraat, voor een indrukwekkend bedrag van 3,6 miljard dollar. Na deze aankondiging steeg de waarde van het aandeel met ongeveer 10 procent.

Deze verkoop is niet de enige recente activiteit van OCI; het bedrijf maakte ook de verkoop van een belang in dochteronderneming Fertiglobe bekend. Deze aankondiging werd vorige week echter niet positief ontvangen door beleggers, wat resulteerde in een aanzienlijke daling van 13 procent. Desondanks is OCI nog steeds ruim 4 miljard euro waard op de beurs.

Op de Europese beurzen heerst over het algemeen een negatieve stemming, waarschijnlijk beïnvloed door de tegenvallende resultaten op de Aziatische markten. Dit negatieve sentiment kan versterkt worden door uitspraken van verschillende beleidsmakers, die snelle renteverlagingen onwaarschijnlijk achten.

Dit weerhoudt beleggers ervan om actief te handelen in aandelen. De AEX-index daalde met 0,3 procent naar 791 punten, terwijl de MidKap met 0,5 procent zakte tot 910 punten.

Opmerkelijk is ook de verkoop van cosmeticamerk Elida Beauty door Unilever aan Yellow Wood Partners, hoewel financiële details niet openbaar zijn gemaakt. Daarnaast heeft de toenemende onrust in de Rode Zee, veroorzaakt door aanvallen van Houthi’s uit Jemen, geleid tot beslissingen van grote rederijen om deze cruciale vaarweg te mijden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de olieprijzen, die wederom zijn gestegen, maar kan ook individuele bedrijven beïnvloeden.

De euro noteerde op 1,0918 dollar, wat een lichte stijging betekent ten opzichte van de 1,0893 dollar op vrijdag.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie