Home » Economisch nieuws » Omzet Nederlandse industrie met ruim 9 procent gedaald

Omzet Nederlandse industrie met ruim 9 procent gedaald

Leestijd: < 1 minuut

Nederlandse industriële bedrijven hebben een significante omzetdaling ervaren in het derde kwartaal van 2023, zoals gerapporteerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet lag 9 procent lager dan in dezelfde periode het jaar ervoor, met bijna alle sectoren van de industrie die een daling ondervonden.

Scherpe Daling in Specifieke Sectoren

De daling was het meest opvallend in de raffinaderijen en chemische sector, waar een omzetdaling van meer dan 23 procent werd genoteerd. Hier viel ook een aanzienlijke daling van 16,2 procent in de afzetprijzen op. Opmerkelijk is dat alleen de transportindustrie een lichte omzetstijging zag.

Voorzichtig Optimisme voor het Vierde Kwartaal

Ondanks de huidige terugval, verwachten de meeste industriële ondernemers dat hun omzet in het vierde kwartaal van dit jaar zal herstellen. Echter, het percentage ondernemers dat verwacht meer personeel aan te nemen is gedaald van 11,4 procent vorig jaar naar slechts 3,6 procent dit jaar.

Toename in Faillissementen

Een zorgwekkende ontwikkeling is de aanzienlijke toename in het aantal faillissementen binnen de industrie. In het derde kwartaal van 2023 werden er 74 faillissementen uitgesproken, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 34 in hetzelfde kwartaal van 2022.

Meest recente update: november 24, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie