Home » Economisch nieuws » Ondernemers: vestigingsklimaat Nederland verslechterd

Ondernemers: vestigingsklimaat Nederland verslechterd

Leestijd: < 1 minuut

Bijna 30 procent van de ondernemers in Nederland vindt ons land niet aantrekkelijk meer om investeringen te doen als gevolg van het overheidsbeleid. Zo’n 60 procent van de ondernemingen vindt dat het vestigingsklimaat de afgelopen vijf jaar is verslechterd, schrijven de werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede kamer.

Om aantrekkelijk te zijn voor investeringen “moet de voorspelbaarheid van het overheidsbeleid beter, want wie investeert wil weten waar hij aan toe is”, aldus de organisaties. Daarbij wijzen de ondernemersorganisaties onder meer op “de stapeling van regels” waar ondernemers tegenaan lopen. De ondernemers stellen ook vast dat het rendement op investeringen in Nederland lager is dan elders in Europa en in Verenigde Staten.

De organisaties vinden onder meer dat er in versneld tempo nieuwe infrastructuur moet komen voor schone energie. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld nieuwe netwerken voor waterstof, CO2 en elektricteit. “Andere landen zitten namelijk niet stil om deze randvoorwaarden in te vullen en bedrijven daarmee tot investeringen te verleiden, zoals de VS en Duitsland”, aldus VNO-NCW.

Donderdag is er een Kamerdebat over het vestigingsklimaat in Nederland.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie