Home » Economisch nieuws » Ondernemers vrezen voor nog meer kosten en regels na verkiezingen

Ondernemers vrezen voor nog meer kosten en regels na verkiezingen

Leestijd: < 1 minuut

Uit recent onderzoek van ondernemerskoepels VNO-NCW en MKB-Nederland blijkt dat een groot deel van de Nederlandse ondernemers zich zorgen maakt over de stabiliteit en betrouwbaarheid van de politiek in Nederland.

Kernpunten van zorgen

  • Na de aankomende verkiezingen voorzien veel ondernemers een toename van kosten en een groei van eisen en regelgeving.
  • 33% van de huidige regels wordt als bijna onuitvoerbaar ervaren door het midden- en kleinbedrijf.
  • Maar liefst 92% van de ondernemers ervaart knelpunten. De drie grootste knelpunten zijn de gestegen kosten (49%), hoge loonkosten (41%) en de regeldruk (33%).

Het algemene sentiment onder de ondernemers is dat er te veel en te complexe regels zijn, die ondernemen moeilijker maken. Er heerst ook een gevoel dat de huidige beleidsvoering van de demissionaire coalitie tekortschiet, vooral op het gebied van visie en langetermijndenken. Velen voelen dat de politiek het belang van ondernemerschap niet genoeg waardeert.

Bovendien geeft het onderzoek aan dat veel ondernemers van plan zijn om hun stem te verschuiven van de VVD naar nieuwere partijen, zoals BBB en NSC van Pieter Omtzigt.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie