Home » Economisch nieuws » Europese Commissie start onderzoek naar overname Figma door Adobe

Europese Commissie start onderzoek naar overname Figma door Adobe

Leestijd: < 1 minuut

De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de overname van fotobewerkings- en designsoftwarebedrijf Figma door Photoshop-maker Adobe, heeft de Europese concurrentiewaakhond bevestigd. Eerder schreef zakenkrant Financial Times al op basis van ingewijden dat er een onderzoek kwam naar de deal ter waarde van 20 miljard dollar (ruim 18 miljard euro).

De Europese Commissie is bang voor minder concurrentie, minder keuze en hogere prijzen voor gebruikers en minder innovatie. Een “belangrijke concurrentiekracht” kan hiermee verdwijnen, waarschuwde Brussel maandag.

“We streven ernaar ervoor te zorgen dat gebruikers toegang blijven houden tot een breed scala aan digitale creatieve tools waaruit ze kunnen kiezen”, stelt verantwoordelijk Eurocommissaris Margrethe Vestager.

Zorgen

De deal stond eerder ook al bij andere toezichthouders op de radar. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten maken de marktwaakhonden zich eveneens zorgen om de deal. Die werd in september vorig jaar aangekondigd.

Het onlinepakket Figma maakte naam omdat het goedkoper en makkelijker in gebruik was dan de diensten van Adobe.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie