Home » Economisch nieuws » Onderzoek: Nederlands pensioensysteem is weer beste ter wereld

Onderzoek: Nederlands pensioensysteem is weer beste ter wereld

Leestijd: < 1 minuut

Het Nederlands pensioensysteem is wederom gekroond tot het beste ter wereld volgens het Amerikaanse consultancybureau Mercer en het CFA Institute voor beleggers. In de afgelopen jaren heeft Nederland vaker de toppositie ingenomen in de jaarlijkse index die deze organisaties opstellen voor wereldwijde pensioenstelsels, hoewel IJsland vorig jaar net iets hoger scoorde.

Er zijn veranderingen op komst in het Nederlandse pensioenstelsel. In plaats van een gezamenlijke pensioenpot, zal er voornamelijk sprake zijn van individuele pensioenpotjes. Mercer en het CFA Institute menen dat het Nederlandse pensioenstelsel “zeer capabel is in het leveren van uitstekende uitkeringen” gedurende deze transitie.

Bovendien prijzen de organisaties het toezicht op het Nederlandse pensioenstelsel en stellen ze dat de beleggingsportfolio goed geregeld is volgens Mercer en het CFA Institute.

Margaret Franklin van het CFA Institute geeft aan dat de hoge inflatie en oplopende rentetarieven “aanzienlijke uitdagingen” vormen voor pensioenregelingen. Ze voegt eraan toe dat individuen een steeds crucialere rol zullen spelen in hun eigen pensioenvoorziening.

In de rangschikking staat IJsland op de tweede plaats, terwijl Denemarken, net als vorig jaar, de derde plaats inneemt. Argentinië bevindt zich aan de onderkant van de lijst. De index omvat 47 pensioenstelsels, en volgens Mercer en het CFA Institute valt 64 procent van de wereldbevolking onder een van deze stelsels.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie