Home » Marketing » OneSignal | Push notificaties voor je website

OneSignal | Push notificaties voor je website

Leestijd: 2 minuten

Er zijn veel verschillende manieren om traffic naar je website te krijgen. Een van deze manieren is door middel van push notificaties. Wellicht niet de meest elegante manier, maar zeker een effectieve. Met OneSignal is het namelijk mogelijk om ieder nieuw artikel automatisch naar al je subscribers te sturen. In dit artikel zal ik je precies vertellen hoe je dit kunt instellen.

Al je data op één plek? Deze handige tools moet je hebben
 

Wat is OneSignal?

OneSignal is een push notificatie service die je voor de eerste 30.000 subscribers gratis kunt gebruiken. Na de installatie zal OneSignal je bezoekers vragen of ze je push notificaties mag sturen, deze melding ben je ongetwijfeld op veel websites tegengekomen.

Het is een goede passieve manier om je nieuwe artikelen direct onder de aandacht te brengen bij je bezoekers. Voor deze bezoekers is OneSignal een geschikte tool om altijd over het laatste nieuws te beschikken. Ze kunnen immers direct je nieuwe artikel lezen en blijven zo goed op de hoogte.

OneSignal is redelijk eenvoudig in gebruik, maar het wordt al snel wat ingewikkelder naarmate je geavanceerde tools gaat gebruiken. Voor de gratis basis versie heb je niet meer dan 20 minuten nodig om het in te stellen en ik zal je nu laten zien hoe je dat doet.

OneSignal Web Push
Web Push van OneSignal

OneSignal installeren

OneSignal is relatief eenvoudig om te installeren. In totaal ben je ongeveer 20 minuten bezig en vanaf dat moment zul je automatisch push notificaties verzenden naar iedere bezoeker die daar toestemming voor geeft.

 1. Inschrijven voor OneSignal
 2. Bevestig je email adres
 3. Nu volgen er een aantal vakken waar je iets in moet vullen. De meeste instellingen staan automatisch goed dus hier loop je snel doorheen
 4. ‘Choose Integration’: Zet het op ‘Typical site’
 5. ‘Site setup’: Vul de naam van je site en URL in. De rest staat al goed
 6. ‘Permission prompt setup’: Staat al goed 
 7. ‘Welcome Notification’: Dit kun je aanpassen naar eigen smaak
 8. ‘Advanced’: Staat al goed, klik nu op ‘Save’
 9. ‘Upload Files’: Download nu de plugin “OneSignal Push” in WordPress. Na het activeren van de plugin gaan we weer verder bij de OneSignal settings
 10. ‘Add Code to Site’: Plak de code in de <head> sectie van je website. Weet je niet hoe dat moet? Dan kun je hier een plugin voor gebruiken, zoals bijvoorbeeld: “Header and Footer”
 11. Nadat je dit ingesteld hebt ben je in principe klaar. Je kunt nu naar je site gaan en je zult zien dat je binnen een minuut een melding krijgt. Klik nu op ‘Finish’

Je hebt nu push notificaties ingesteld voor alle browsers behalve Safari. Je ziet dat er nog veel meer mogelijkheden zijn die je kunt toevoegen maar dit is een goed begin.

Push notificaties helpen je om passief je artikelen te delen met de mensen die daarin geïnteresseerd zijn. Zodra je inlogt bij OneSignal kun je precies zien welke berichten afgeleverd zijn en hoe vaak dit gelezen is. Dit kun je zien onder ‘Delivery’ in de menubalk.

Push notificaties met behulp van OneSignal zijn een goede manier om gaandeweg een publiek op te bouwen. Helemaal omdat je er verder geen werk meer van hebt is het zeer geschikt, net zoals een automatische mailcampagne.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's
 
Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie