Home » Economisch nieuws » Ontslaggolf op komst bij Britse banken

Ontslaggolf op komst bij Britse banken

Leestijd: < 1 minuut

In de Britse bankensector staat een nieuwe ontslagronde voor de deur. Lloyds Banking Group staat op het punt om naar verluidt 2.500 werknemers te ontslaan, volgens meerdere nieuwsbronnen. Deze ontwikkeling volgt op het nieuws dat Barclays ook van plan is kosten te besparen, wat zou kunnen resulteren in het schrappen van ongeveer 2.000 banen.

Lloyds zal binnenkort verschillende medewerkers, waaronder analisten en productmanagers, raadplegen over de voorgestelde reducties, aldus een bron die met Reuters sprak. De exacte omvang van de banenverliezen is nog onduidelijk, maar werknemers worden naar verwachting volgende week ingelicht over de plannen.

Volgens The Guardian, die ook melding maakt van de reorganisatie bij Lloyds, zou de bank hopen het aantal te schrappen banen te minimaliseren en creëert het reorganisatieplan ongeveer 120 nieuwe functies.

Bij Lloyds, een toonaangevende bank in het VK, verklaarde een woordvoerder dat de bank een transformatie ondergaat om beter te kunnen voldoen aan klantbehoeften, maar gaf geen specifieke details over banenverlies.

Anderzijds berichtte Reuters dat Barclays van plan is om 1 miljard pond (circa 1,15 miljard euro) te besparen. Leidinggevenden bij Barclays zouden verschillende voorstellen overwegen om de winstgevendheid te verhogen, maar de bank heeft geen commentaar gegeven op deze berichten.

De Britse banksector, net als hun wereldwijde tegenhangers, heeft geprofiteerd van recente renteverhogingen door centrale banken, wat hun winsten heeft verhoogd. Echter, er bestaan zorgen over toenemende concurrentie voor spaargeld van consumenten, wat de spaarrentes van banken zou kunnen verhogen en hun rente-inkomsten zou kunnen drukken.

Ook in Nederland overweegt Rabobank een reorganisatie om efficiënter en eenvoudiger te worden, bevestigt een woordvoerder na berichten in het Financieele Dagblad. Het is nog onbekend of dit zal leiden tot banenverlies.

Meest recente update: november 25, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie