Home » Economisch nieuws » OpenAI brengt chatbot ChatGPT naar iPhone, Android volgt later

OpenAI brengt chatbot ChatGPT naar iPhone, Android volgt later

Leestijd: < 1 minuut

OpenAI brengt chatbot ChatGPT voor het eerst uit op de iPhone. In de Verenigde Staten is het populaire AI-systeem voortaan te downloaden in de App Store van Apple. Binnenkort moet de appversie ook beschikbaar worden in andere landen en later volgt er volgens het bedrijf tevens een versie voor toestellen met besturingssysteem Android.

ChatGPT gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om logisch klinkende teksten te schrijven. In korte tijd baarde het systeem veel opzien door teksten te creëren die lastig te onderscheiden zijn van werk van mensen. OpenAI is in 2015 opgericht door een paar grote namen uit de techwereld, onder wie Tesla-topman en Twitter-eigenaar Elon Musk en Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn. Microsoft heeft miljarden in de onderneming gestoken. OpenAI heeft niet alleen ChatGPT ontwikkeld, maar ook de verbeterde versie GPT-4 en beeldenmaker DALL-E.

De topman van OpenAI, Sam Altman, was eerder deze week nog in het nieuws. Hij noemde het essentieel dat overheden regels stellen voor de ontwikkeling en het gebruik van kunstmatige intelligentie. Altman deed zijn uitspraken tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres. Politici hadden hem en enkele andere techbazen gevraagd te getuigen omdat zij zich zorgen maken over de ontwikkeling van AI, die de laatste maanden razendsnel gaat. Ze vrezen dat de zelflerende software de economie in de war kan sturen en het democratische bestel kan verstoren.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie