Home » Economisch nieuws » Personeelstekort belemmert veel ondernemers bij runnen bedrijf

Personeelstekort belemmert veel ondernemers bij runnen bedrijf

Leestijd: < 1 minuut

Ruim driekwart van de ondernemers had in juli te maken met een tekort aan personeel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vier op de tien geven daarbij aan dat dit de grootste belemmering vormt bij het runnen van hun bedrijf. Dat is vrijwel gelijk aan het percentage aan het begin van het tweede kwartaal.

Sinds medio 2021, toen de meeste coronabeperkingen kwamen te vervallen, is het aantal ondernemers dat het personeelstekort als grootste belemmering ziet, snel opgelopen. Het hoogtepunt lag aan het begin van het derde kwartaal vorig jaar, toen bijna 48 procent van de ondernemers het tekort als belangrijkste belemmering zag. Sindsdien is het afgenomen. Vooral de horeca, zakelijke dienstverlening en vervoer en opslag ervaren de hinder.

Voor de meeste ondernemers is de hogere werkdruk het voornaamste gevolg van het tekort aan personeel. Ruim een derde van hen geeft aan dat de werkdruk is toegenomen, constateert het CBS. Dat geldt met name voor de detailhandel, waar 54 procent van de ondernemers deze ervaring heeft. Horecaondernemers zien de gestegen arbeidskosten als belangrijkste gevolg van de krappe arbeidsmarkt binnen hun sector.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie