Home » Marketing » Pinterest affiliate marketing | Hoe begin ik hiermee?

Pinterest affiliate marketing | Hoe begin ik hiermee?

Leestijd: 3 minuten

Social media in het algemeen en Pinterest in het bijzonder kunnen goede platformen zijn voor affiliate marketing. Hoe meer tijd en werk je erin stopt, hoe meer je eruit kunt halen. Helemaal op Pinterest is het maken van bijvoorbeeld goede afbeeldingen belangrijk. 

Persoonlijk gebruik ik Pinterest niet actief, maar zorg ik ervoor dat de artikelen automatisch geplaatst en gedeeld worden op het platform. Hierdoor kan ik me richten op het schrijven van artikelen en wordt het passief en automatisch gedeeld. Eigenlijk werkt het vergelijkbaar met de automatisch email campagne en OneSignal

In dit artikel vertel ik je over Pinterest affiliate marketing en laat ik je zien hoe je al je nieuwe berichten automatisch kunt plaatsen op Pinterest.

Pinterest affiliate marketing

Pinterest is een social media platform waarop mensen op hun eigen ‘profiel’ op borden afbeeldingen kunnen plaatsen. Mensen die de afbeeldingen mooi vinden kunnen dit plaatsen op hun eigen bord als inspiratie en gebruikers kunnen elkaars borden volgen.

Zo’n afbeelding op Pinterest noemen we ook wel een Pin. Achter de afbeelding kun je namelijk ook nog een beschrijving plaatsen en een link naar de bron bijvoorbeeld. Dit maakt Pinterest zeer geschikt voor affiliate marketing

Je kunt achter een afbeelding direct een affiliate link plaatsen, maar je kunt ook traffic genereren voor je website door de link naar je artikel te sturen. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste optie. Zo kun je al je aandacht richten op je website en hoef je geen tijd door te brengen op Pinterest zelf.

Je kunt je WordPress website verbinden met Pinterest en instellen dat al je nieuwe berichten automatisch ‘gepint’ worden. Dit gebeurt met behulp van je RSS feed.

Hoe koppel ik Pinterest met WordPress?

Het hele proces van het aanmaken van een Pinterest account, de koppeling met je website en het instellen van je RSS feed voor automatische posts is zo gebeurt. Je bent er niet langer dan 30 minuten mee bezig. Na de installatie hoef je in principe nooit meer in te loggen op Pinterest en bouw je met ieder nieuw artikel op je website ook je Pinterest profiel uit.

  1. Aanmelden op Pinterest
  2. Login op het platform, vul een aantal gegevens over je website in en geef je interesses op
  3. Ga rechtsboven in Pinterest naar je profiel en stel een aantal dingen in zoals een profielfoto. Maak daarnaast je eerste bord aan, dit kun je gewoon de naam van je website geven
  4. Ga naar de Pinterest instellingen en claim je website onder ‘Claimen’. Kies voor HTML tag en plaats dit in de <head> van je website. Druk vervolgens op ‘Claim’ en wacht tot je Pinterest account geverifieerd is. Dit kan tot maximaal 24 uur duren, maar gaat meestal een stuk sneller!
  5. Ga bij instelling naar ‘accountinstellingen’ en zet onderaan de pagina je pinterest account gratis om naar een zakelijk account. 
  6. Nu je dit gedaan hebt zie je in het menu aan de linkerkant een nieuwe optie, namelijk ‘meerdere pins tegelijk maken’. Druk hier op ‘RSS feed koppelen’ en voer hier je RSS feed URL in samen met je bord waarop je alle pins wilt plaatsen. 9 van de 10 keer is je RSS feed url je domein + /feed/ dus in mijn geval: https://hoebeginik.nl/feed/
  7. Sla het op en je bent helemaal klaar. Vanaf nu zullen al je nieuwe artikelen automatisch op pinterest geplaatst worden.

Niet voor iedere branche is dit even effectief. Gezondheid en sport bijvoorbeeld werkt goed maar over het algemeen is dit voor financiële websites wat minder geschikt. Toch raadt ik aan het gewoon in te stellen. Het zo binnen 30 minuten gebeurt en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken.

Je artikelen worden dan altijd automatisch geplaatst en iedere gratis bezoeker op deze manier is weer 1 extra. Bovendien zijn het social shares en kan dit geen kwaad voor SEO!

Meest recente update: mei 16, 2022 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie