Home » Economisch nieuws » Platform voor opgeknapte e-bikes schiet klanten VanMoof te hulp

Platform voor opgeknapte e-bikes schiet klanten VanMoof te hulp

Leestijd: < 1 minuut

Het Franse platform voor opgeknapte e-bikes Upway biedt bezitters van een VanMoof-fiets aan om die te repareren. Upway richt zich op het in nieuwstaat brengen van tweedehands fietsen en die weer doorverkopen. Daarvoor had het bedrijf een tijd een samenwerking met VanMoof, waardoor de mecaniciens van Upway weten hoe ze de fietsen moeten repareren.

Upway wil vanaf september een jaar lang fietsen repareren en heeft daarvoor 500 plaatsen beschikbaar. VanMoof-klanten betalen 89 euro en hun fiets wordt dan opgehaald en door Upway in de eigen werkplaatsen geïnspecteerd. De e-bike-eigenaren betalen alleen voor de onderdelen. Als de fiets niet meer gerepareerd kan worden, dan zal Upway een aanbod doen om die te kopen. De onderdelen van de fiets kunnen dan gebruikt worden om andere VanMoofs te repareren.

VanMoof ging eerder deze maand failliet. Dat leverde problemen op voor de eigenaren van de fietsen omdat het Amsterdamse bedrijf veel onderdelen specifiek liet ontwerpen en ook veel eigen software had. Eerder maakte de Belgische branchegenoot Cowboy al een app waarmee VanMoof-gebruikers een speciale code konden downloaden van de servers van VanMoof die nodig is om hun fiets te kunnen blijven gebruiken.

Mensen die hun fiets naar VanMoof hadden gebracht voor een reparatie kunnen die vanaf donderdag ophalen. Niet alle fietsen zijn evenwel al gerepareerd.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie