Home » Economisch nieuws » Hoogleraar: politiek en overheid onderschatten woningtekort

Hoogleraar: politiek en overheid onderschatten woningtekort

Leestijd: < 1 minuut

Peter Boelhouwer, expert in huisvestingssystemen aan de TU Delft, waarschuwt dat de overheid de toekomstige vraag naar woningen sterk onderschat. Hij stelt dat zowel de overheid als politieke partijen vertrouwen op de bevolkingsgroei-prognoses van het CBS, die in het verleden niet accuraat bleken.

Prognoses vs Realiteit

Volgens het CBS zullen veel nieuwkomers in Nederland uiteindelijk weer vertrekken. Echter, de realiteit toont aan dat steeds meer mensen kiezen voor een permanent verblijf in Nederland. Boelhouwer is ook sceptisch over de plannen van sommige politieke partijen, zoals Nieuw Sociaal Contract, om het aantal nieuwkomers te beperken. Hij benadrukt dat vrije beweging binnen Europa een recht is en dat veel arbeidsmigranten essentieel zijn voor de Nederlandse economie.

Nieuwbouwprojecten

Boelhouwer gaf zijn inzichten tijdens de introductie van het platform nieuwbouw.nl. Dit platform stelt woningzoekenden in staat zich te registreren voor nieuwe bouwprojecten. De ambitie is om snel alle nieuwbouwprojecten in Nederland te catalogiseren. Philip Smits, van projectontwikkelaar Blauwhoed en bestuurder van Nieuwbouw.nl, gelooft dat dit platform het gat tussen vraag en aanbod kan dichten.

Demissionair minister Hugo de Jonge beaamde het belang van het platform en erkende de ‘mismatch’ op de woningmarkt. Hij stemde in met Boelhouwer over het onderschatten van de woningmarktproblemen en benadrukte de impact van de stijgende rente op woningprijzen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie