Home » Economisch nieuws » Witte Huis biedt prijzengeld bij wedstrijd AI en hackaanvallen

Witte Huis biedt prijzengeld bij wedstrijd AI en hackaanvallen

Leestijd: < 1 minuut

Het Witte Huis biedt prijzengeld voor deelnemers aan een wedstrijd rond de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) om belangrijke software te beschermen tegen hackers. In totaal gaat het om een prijzenpot van 18,5 miljoen dollar waar de deelnemers een deel van kunnen krijgen.

Het gaat om AI-systemen die kwetsbaarheden in software voor bijvoorbeeld elektriciteitsnetten, openbaar vervoer en andere cruciale infrastructuur kunnen opsporen en aanvallen kunnen tegengaan. Met het prijzengeld wil de regering van president Joe Biden mensen uit het hele land lokken om mee te denken over de inzet van AI bij cyberveiligheid in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse overheid is al aan het samenwerken met onder meer Google, Microsoft en ChatGPT-maker OpenAI bij de ontwikkeling van AI-systemen die cyberaanvallen kunnen tegenhouden. Donderdag begint in Las Vegas een speciale bijeenkomst waar hackers zullen proberen verschillende AI-systemen binnen te dringen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie