Home » Economisch nieuws » Rabobank verhoogt spaarrente naar 1 procent

Rabobank verhoogt spaarrente naar 1 procent

Leestijd: < 1 minuut

De Rabobank gaat met ingang van volgende maand zijn spaarrente verhogen naar 1 procent. Het is de eerste Nederlandse grootbank die dat doet sinds de rentes vorig jaar begonnen op te lopen.

Op 1 juni gaat de variabele rente op spaar- en beleggersrekeningen met een kwart procentpunt omhoog. Voor de Rabo SpaarRekening betekent dit dat de rente dan weer op 1 procent staat.

De Europese Centrale Bank (ECB) is halverwege vorig jaar begonnen met het opvoeren van de rente in de strijd tegen de hoge inflatie. Maar terwijl de ECB zijn rentetarieven al met meerdere procentpunten heeft opgevoerd is de spaarrente bij de meeste Nederlandse banken veel minder gestegen.

Geld.nl

Diverse kleinere banken hebben de spaarrente wel beduidend harder opgeschroefd dan de grotere banken. Verschillende kleinere aanbieders zitten met hun spaarrente namelijk al boven de 2 procent.

Vergelijkingssite Geld.nl opperde eerder dat veel mensen toch wel sparen bij grootbanken als ABN AMRO, ING en Rabobank. “Dus ze hoeven niet per se hogere rentes te bieden om voldoende spaargeld aan te trekken.”

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie