Home » Economisch nieuws » Recordwinst voor Uber door vraag naar taxiritten en maaltijden

Recordwinst voor Uber door vraag naar taxiritten en maaltijden

Leestijd: < 1 minuut

Techbedrijf Uber Technologies zag de vraag naar taxiritten en maaltijden die via zijn apps worden besteld sterk stijgen in het eerste kwartaal van dit jaar. De operationele winst schoot omhoog naar recordhoogte, van 168 miljoen dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar, tot 761 miljoen dollar.

De omzet ging met 29 procent omhoog tot 8,8 miljard dollar (7,9 miljard euro). Uber profiteerde vooral van een toegenomen vraag naar reizen, nadat dit in de coronaperiode bijna stil was komen te liggen. Mensen stappen ook weer vaker in een taxi. Voor het grootste deel kwam de groei in het afgelopen kwartaal dan ook bij de taxidienst vandaan.

Financieel directeur Nelson Chai voorziet dat de winstgevendheid in het huidige tweede kwartaal verder toeneemt. De operationele winst komt volgens hem uit tussen de 800 miljoen en 850 miljoen dollar.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie