Home » Economisch nieuws » Regeringsfonds steekt 6 miljoen in Rotterdamse recyclingfabriek

Regeringsfonds steekt 6 miljoen in Rotterdamse recyclingfabriek

Leestijd: < 1 minuut

Het door de Nederlandse regering opgerichte investeringsfonds Invest-NL steekt 6 miljoen euro in een Rotterdamse recyclingfabriek. Het is de bedoeling dat die fabriek van het bedrijf Pryme later dit jaar begint met het omzetten van plastic afval in grondstoffen voor nieuwe producten. Dat gebeurt via een nieuwe methode die er volgens Pryme voor zorgt dat een groter deel van het plastic wordt hergebruikt.

Pryme haalde bij de nieuwe investeringsronde in totaal 13 miljoen euro op, waarbij ook chemiemultinational LyondellBasell geld toezegde. Daarnaast steekt het fonds Infinity Recycling geld in het Rotterdamse bedrijf.

Met de extra miljoenen wil Pryme zijn recyclingproces geschikt maken om op industriële schaal plastic om te zetten in grondstoffen. De fabriek in de Rotterdamse haven die later dit jaar open gaat, kan jaarlijks tot 40.000 ton plastic verwerken. In 2025 hoopt het bedrijf een tweede fabriek te openen.

Nu belandt nog zo’n 80 procent van al het plastic afval bij het vuilnis, waar het meestal wordt verbrand. Pryme verwerkt plastic afval met een al langer bestaande technologie die pyrolyse heet. Daarbij verhit het bedrijf het materiaal in een luchtdichte ruimte, waarna een olieachtig goedje ontstaat waaruit weer grondstoffen te halen zijn voor nieuwe plastics of olieproducten. Maar Pryme zegt die methode verder te hebben ontwikkeld, waardoor minder afvalstoffen overblijven.

Het vorige kabinet richtte Invest-NL begin 2020 op voor investeringen in bedrijven die Nederland duurzamer of innovatiever maken. Dat was volgens de regering nodig omdat jonge bedrijven in Nederland vaak lastig aan extra kapitaal komen, vanwege de hogere risico’s die met zulke investeringen gepaard gaan.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie