Rentepunten van de ING: hoe voordelig is de ING rentepuntenwinkel?

Leestijd: 4 minuten

We kennen allemaal wel van die spaarprogramma’s. Douwe Egberts heeft punten op de verpakking staan die je kunt uitknippen en sparen, met de app van Albert Heijn kun je sparen voor koopzegels en bij talloze webshops krijg je na iedere aankoop punten die je later weer kunt inwisselen voor korting. Vaak zijn dit soort programma’s niet zo interessant, maar hoe zit dat met de rentepunten van de ING?

Wat zijn rentepunten?

Rentepunten zijn ‘spaarpunten’ die je krijgt door (spaar)geld te hebben bij de ING. Je hoeft er niets voor te doen, enkel spaargeld op een betaal- of spaarrekening te hebben staan. De punten worden automatisch bijgeschreven op je account na iedere periode.

Met deze punten kun je in de rentepuntenwinkel van ING producten kopen. Sommige met korting, anderen helemaal gratis. Ook kun je bijvoorbeeld een donatie doen aan het goede doel of een proefabonnement nemen op een krant.

Of het uit kan om over te stappen op de ING alleen voor de rentepunten valt te betwisten, maar het is wel een interessante manier om toch wat interactie te houden tussen de bank en de klant. Er staan namelijk een aantal interessante producten in de ING punten shop die zeker de moeite waard zijn om met je INGpunten te kopen.

Hoe krijg ik rentepunten?

Je krijgt rentepunten zodra je geld op een betaal- of spaarrekening hebt staan. Er zijn verschillende manieren waarop je punten kunt verdienen. Als je bijvoorbeeld voor het eerst een spaarrekening opent krijg je direct 2500 rentepunten. Daarbovenop krijg je voor iedere euro opgebouwde rente 100 INGpunten.

Ook krijg je punten door geld binnen te laten komen op je betaalrekening. Komt er minimaal € 700 binnen in een maand? Dan krijg je hiervoor 300 punten. Heb je een jongeren- of studentenrekening? Dan krijg je hiervoor 300 punten per maand.

Voor het versturen van een betaalverzoek krijg je 100 punten per maand. Ook het gebruik van je credit card of studenten card kan je punten opleveren. Enkel het bezit levert je al 200 punten per maand op. Een platinum card zorgt voor 400 punten per maand en bij je aanvraag van een nieuwe creditkaart krijg je direct 2500 rentepunten bijgeschreven in de ING puntenwinkel.

Wat kan ik met mijn rentepunten?

Met je rentepunten kun je spullen kopen uit de rentepuntenwinkel. Hoe meer punten je gespaard hebt, hoe meer spullen je in feite kunt kopen. Elektronica is populair is de ING shop, maar ook ‘dagje uit’ kaarten, voordeelbonnen en cadeausets zie je veel voorbij komen.

Persoonlijk heb ik het idee dat een groot deel van de producten in de winkel meer een marketing actie is van het merk dan dat er daadwerkelijk veel van verkocht wordt. Lang niet alles is even interessant om via de ing puntenwinkel aan te schaffen.

Ben je echter op zoek naar elektronica? Dan kan het interessant zijn. Een JBL Charge 4 bijvoorbeeld kun je in de rentepuntenwinkel kopen voor € 94 en 1000 punten. De goedkoopste JBL box van hetzelfde model vind je in Nederland anders voor € 109. Toch € 15 euro korting voor punten die je gratis krijgt door er een rekening te hebben. 

Als we in de shop filteren op de producten met de meeste korting vinden we nog een aantal interessante voorbeelden van situaties waarin de rentepunten je veel geld kunnen besparen:

ProductNormale prijsPrijs met rentepuntenkortingAantal benodigde puntenBesparing
Weber Genesis II E-410 GBS Gasbarbecue€ 1.399,00€ 859,008000€ 540,00
Whirlpool Koelkast (WQ9I FO1BX)€ 2.599,00€ 2.083,0016000€ 516,00
Philips Espressomachine (SM5573/10)€ 619,00€ 549,008000€ 70,00
SUITSUIT Fab Seventies Classic Leisure Bag€ 129,99€ 83,001000€ 46,99
Center Parcs Midweek Cadeaubon: €150,00€ 150,00€ 37,504000€ 112,50
Alecto Outdoor Babyfoon (DBX-68)€ 126,65€ 86,001000€ 40,65

Points Only

Wat ook heel interessant is in de rentepuntenwinkel is de ‘Points Only’ sectie. Dit is de plek waar je voor enkel en alleen ing rentepunten kortingsbonnen kunt kopen. 

Je vindt hier veel kortingsbonnen zoals 30% korting bij Adidas (500 punten), 15% korting bij Rituals (500 punten) of 2x 40% korting op HelloFresh boxen (500 punten). 

Heb je wat meer punten te besteden dan kun je voor 6000 punten 25% korting krijgen op trampolines van EXIT Toys bijvoorbeeld. Dit zijn producten van soms wel € 500 + euro, dus dat kan lekker aantikken. 

Persoonlijke ervaring

Persoonlijk heb ik al meerdere keren wat gekocht uit de ING rentepuntenwinkel. Het werkt heel eenvoudig. Vanuit je internet bankieren omgeving kun je naar de ING puntenwinkel. Hier zie je in één oogopslag hoeveel punten je hebt en kun je zoeken tussen de beschikbare producten.

Kom je iets tegen dat je leuk vindt en wilt hebben? Dan kun je dit gewoon koppen zoals in iedere andere webshop. Heb je alleen punten nodig? Dan hoef je uiteraard niets te betalen. Je krijgt een mailtje met bijvoorbeeld je kortingsbon en je rentepunten worden automatisch afgeschreven.

Koop je iets waar je zowel punten als geld voor moet betalen? Dan betaal je ook net zoals een normale webshop en krijg je vervolgens een mailtje met je kortingscode of orderbevestiging. Heel makkelijk, kind kan de was doen.

Conclusie

Of je nu over moet stappen alleen voor de rentepunten laat ik in het middel. Feit is wel dat we in Nederland nauwelijks nog spaargeld krijgen dus daarvoor hoef je in ieder geval geen bank trouw te blijven. Het is tof om toch wat korting te kunnen krijgen op producten of bijvoorbeeld een gratis kranten abonnement af te kunnen sluiten van rentepunten waar je niets voor hoeft te doen. Persoonlijk heb ik de rentepuntenwinkel regelmatig gebruikt en het heeft me over de jaren honderden euro’s bespaard.


Top 5 boekhoudprogramma's

  • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
  • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
  • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
  • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
  • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.