Home » Economisch nieuws » Krant: onlinebank Revolut voor miljoenen bestolen na interne fout

Krant: onlinebank Revolut voor miljoenen bestolen na interne fout

Leestijd: < 1 minuut

Fintechbedrijf Revolut heeft 20 miljoen dollar (18,3 miljoen euro) verloren doordat criminelen konden profiteren van een interne fout, meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Bij bepaalde problemen met het verwerken van betalingen zou de onlinebank niet het geld van klanten hebben teruggegeven, maar zijn eigen geld.

Het probleem kwam volgens drie bronnen met kennis van de zaak sinds 2021 sporadisch voor en had zijn oorsprong in verschillen tussen betaalsystemen in Europa en de Verenigde Staten. Een jaar later kwamen criminele organisaties de technische fout op het spoor. Zij zetten mensen er vervolgens toe aan dure aankopen te doen via Revolut die zouden worden afgekeurd. De ‘teruggave’ werd vervolgens via geldautomaten geïnd.

Revolut kwam de massafraude op het spoor nadat een partnerbank in de Verenigde Staten had gewaarschuwd dat het Britse bedrijf minder geld in kas had dan verwacht, zeggen de ingewijden tegen FT. De Amerikaanse dochteronderneming van Revolut vroeg vervolgens om extra kasmiddelen, waarna het moederbedrijf de problemen in het voorjaar van 2022 oploste.

De bank, die ook in Nederland probeert te groeien met de belofte van één app voor alle geldzaken, wilde tegenover FT niet inhoudelijk ingaan op de zaak. Het bedrijf zou 23 miljoen dollar hebben teruggevorderd van criminelen, maar verloor per saldo 20 miljoen dollar door het probleem.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie