Rompslomp boekhouding, review Rompslomp boekhouden & kosten

Leestijd: 6 minuten

Rompslomp boekhouding is een bekende naam in Nederland op het gebied van online boekhoudprogramma’s. De naam alleen al is treffend en het zal dan ook veel affiniteit opwekken bij ondernemers; de meesten van ons vinden boekhouden nou eenmaal niet het leukste klusje.

In dit artikel delen we onze objectieve Rompslomp review op basis van de onderstaande pijlers:

  • Rompslomp functies
  • Facturen via Rompslomp
  • Voor- en nadelen van Rompslomp
  • Rompslomp service/support
  • Rompslomp kosten

Ben je meer geïnteresseerd in een overzicht met de beste boekhoudprogramma’s op een rijtje? Dan is onze pagina over online boekhoudprogramma’s vergelijken zeker de moeite waard.

Wat is Rompslomp?

Rompslomp boekhouding

Rompslomp is een Utrechts softwarebedrijf dat zich 100% richt op de tak boekhouding. Rompslomp heeft de missie uitgesproken om het ondernemers op het gebied van boekhouding zo makkelijk mogelijk te maken. 

Bij Rompslomp wordt je letterlijk van alle ‘rompslomp’ ontzorgd. Dat betekent dat jij je gewoon kan focussen op waar je goed in bent, namelijk ondernemen.

Rompslomp is geen ingewikkeld boekhoudprogramma. Door de eenvoud is het een gebruiksvriendelijk administratieprogramma, uiteraard wel voorzien van alle noodzakelijke functies die je mag verwachten van een boekhoudprogramma.

Rompslomp is van origine een boekhoudprogramma dat zich met name richt op de Zzp’ers en de freelancers. Inmiddels hebben ook veel BV’s, stichtingen en (sport)verenigingen hun administratie ondergebracht bij Rompslomp.

Inmiddels zijn er in totaal al meer dan 100.000+ ondernemers die hun online boekhouding regelen met Rompslomp.nl.

Wat kan ik met Rompslomp boekhouding?

Het Rompslomp boekhoudpakket is dus vooral gericht op zzp’ers en freelancers. Dit is duidelijk terug te zijn in de functionaliteiten van Rompslomp; zodra je bent ingelogd valt je oog direct op het uitgebreide dashboard. 

Binnen Rompslomp kan je eenvoudig achterhalen welke facturen nog niet zijn betaald en heb je een interactieve resultatenrekening en balans.

Dit lijkt echter nog maar het topje van de ijsberg te zijn. Als je houdt van analyseren of je werkt graag met KPI’s, dan kan je je helemaal uitleven met dit boekhoudprogramma.

In de onderstaande tabel zijn de belangrijkste functies van Rompslomp af te lezen.

Rompslomp functies
FacturerenRompslomp blinkt uit met hun innovatieve facturatieproces; je kan eenvoudig de optie ‘betalen via iDeal’ toevoegen aan je factuur. Daarnaast kan je je factuur op een eenvoudige manier eenmalig volledig stylen in je eigen huisstijl. Tenslotte zijn alle gebruikelijke opties voor facturatie inbegrepen in ieder Rompslomp boekhoudpakket.
Alles-in-1 oplossingDankzij de gebruiksvriendelijke interface zou je als zzp’er of freelancer in theorie je gehele boekhouding zelf online kunnen bijhouden. Je hebt voor Rompslomp geen geavanceerde boekhoudkennis nodig.  
Rompslomp mobiele appNaast een browseromgeving op de computer heeft Rompslomp ook een eigen app voor Android en iPhone. Dit is altijd handig voor als je onderweg bent en even snel in je boekhouding moet koekeloeren.
RapportagesMet het Rompslomp-boekhoudpakket heb je altijd toegang tot rapportages die betrekking hebben op je bedrijf. Met rapportages heb je direct inzicht in de stand van zaken en kan je zien hoe je diensten individueel presteren. 
Rompslomp schoenendoosDe Rompslomp schoenendoos is de grappige benaming voor de oldskool schoenendoos waarin ondernemers vroeger vaak hun bonnetjes bewaarden. Je kunt de bonnetjes via je een upload of via Dropbox direct inboeken in je boekhouding. Tot op heden is er helaas nog geen functie dat je bonnetjes kan inscannen met een app.
UrenregistratieEen leuke functie is de urenregistratie. Zzp’ers en freelancers werken vaak ‘uurtje-factuurtje’. Met Rompslomp kan je deze uren bijhouden in het dashboard. Zodra je klaar bent met de uren zou je ook direct de factuur al kunnen sturen naar de klant.
KilometerregistratieWellicht rij je als ondernemer dagelijks veel kilometers naar klanten of leveranciers. Met de kilometerregistratie kan je deze kilometers eenvoudig bijhouden en de kilometers eventueel doorrekenen aan je klant.
BankmutatiesMet Rompslomp kan je eenvoudig alle bankmutaties inladen binnen je boekhoudpakket. Helaas is dit proces tot op heden nog niet geautomatiseerd.

Rompslomp factuur

Rompslomp factuur

Ben je zzp’er of freelancer of heb je misschien een BV? Dan maak je ongetwijfeld vaak een factuur aan voor bewezen diensten, verrekeningen of voor verkochte goederen/producten. 

Als je binnen Rompslomp een factuur aanmaakt zorgt het systeem er automatisch voor dat het bedrag en de datum direct goed in de online boekhouding wordt verwerkt. 

Direct betalen met iDeal

Eén van de grote innovaties van Rompslomp in 2023 is het facturatieproces. Het facturatieproces van Rompslomp is onder andere verfrissend vanwege de optie om je facturen direct via iDeal te laten betalen. 

Het betalen via iDeal klinkt logisch, maar is helaas bij lang niet alle boekhoudprogramma’s standaard inbegrepen. Dit onderscheidt Rompslomp absoluut van andere boekhoudprogramma’s.

Eigen huisstijl nu makkelijker dan ooit

Een andere leuke feature binnen Rompslomp boekhouding is het stylen van je factuur in de kleuren en stijl die het beste bij jou en/of je bedrijf past. 

Je hoeft voor het aanpassen van de factuur in je eigen huisstijl niet aan de slag met codes, zoals HTML, maar je kan eenvoudig zelf de aanpassingen doorvoeren.

Kortom, je hebt binnen een handomdraai de factuur opgemaakt (tot in het kleinste detail) zoals je dat zelf het liefste ziet. 

Voordelen Rompslomp

✅  Eenvoudig facturen betalen met iDeal

✅  Misschien wel de goedkoopste boekhoudsoftware-aanbieder in NL

✅  Onbeperkt facturen versturen & ontvangen

✅  Urenregistratie is binnen Rompslomp mogelijk

✅  Facturen vormgeven in eigen huisstijl

✅  Er is een Rompslomp app

✅  Interactief btw-overzicht

✅  Een factuur wordt automatisch ingeboekt met Rompslomp

Nadelen Rompslomp

❌  Er is helaas (nog) geen Rompslomp app waarmee je bonnetjes kan scannen.

❌  Btw-aangifte doen is helaas (nog) niet mogelijk binnen Rompslomp boekhouding

Rompslomp contact

Rompslomp laat blijken een voorkeur te hebben om vragen te beantwoorden via de ‘supportsectie’. Hier zijn antwoorden op de gedetailleerdste vragen uitgewerkt voor klanten van Rompslomp.

Mocht je er met je vraag niet uitkomen via de supportsectie, dan is er nog altijd een contactformulier die je kan invullen. Vragen via het contactformulier worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord.

Als je toch meer houdt van bellen dan is het mogelijk om een belafspraak in te plannen met Rompslomp. 

Rompslomp kosten

Rompslomp is overduidelijk een van de goedkopere opties in de markt van online boekhoudprogramma’s. De prijs voor onbeperkt facturen versturen en onbeperkt facturen ontvangen ligt op slechts €5,- per maand. 

Indien je extra functies wenst, zoals: het laten opstellen van de winst- en verliesrekening, het inzien van de balans of andere overzichten, zal het boekhoudpakket €15,- per maand kosten.

Maandbedrag Rompslomp kostenBeschikbare functies
Basispakket: € 5,- per maand– Onbeperkt facturen versturen
– Onbeperkt facturen ontvangen
Totaalpakket: € 15,- per maandAlle beschikbare functies naast het facturatieproces

Rompslomp is door deze lage maandkosten en de handige functies voor met name zzp’ers en freelancers een populaire keuze onder deze doelgroep.

Wil je Rompslomp een keertje vrijblijvend proberen? De eerste 30 dagen zijn volledig gratis. Hiermee heb je dus genoeg tijd om te beoordelen of Rompslomp wat voor je is.

➡️ Een website starten voor VEEL online sales? Bekijk dan de Phoenix website!

Rompslomp ervaringen

Los van onze eigen ervaringen met Rompslomp is het natuurlijk net zo belangrijk wat de rest van de klanten vinden. 

Via het reviewprogramma Feedback Company valt op te maken dat klanten Rompslomp beoordelen met een 9.1/10. Daarnaast beveelt 98% van de klanten Rompslomp aan aan andere ondernemers.

Hieronder vind je een greep van enkele willekeurige reviews die we voor je hebben toegevoegd.

Fantastisch pakket, zeer gebruiksvriendelijk!

Fantastisch boekhoudpakket
Kundig, snel in reageren, behulpzaam
Duidelijk en transparant bedrijf

Conclusie

Rompslomp is een uitstekende keuze voor zzp’ers en freelancers die nog zoekende zijn naar het geschiktste boekhoudpakket. De kosten van Rompslomp zijn vergeleken met andere aanbieders van online boekhoudprogramma’s ook veel lager.

Tenslotte blinkt Rompslomp, naast de prijs, met name uit in het facturatieproces; het is binnen het boekhoudpakket mogelijk om de optie ‘betalen met iDeal’ te activeren voor facturen. 

Veelgestelde vragen over Rompslomp

Rompslomp is telefonisch te bereiken door hier een online belafspraak in te plannen.

Rompslomp kun je hier 30 dagen gratis uitproberen om te kijken of het iets voor je is.

Ja, Rompslomp is bij uitstek geschikt voor zzp’ers. Zowel qua functionaliteiten als qua prijs is Rompslomp een zeer interessante optie voor de doelgroep zzp’ers.


Top 5 boekhoudprogramma's

  • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
  • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
  • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
  • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
  • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.