Hoeveel verdient een accountant? Salaris accountant bruto netto

Je beurt als accountant salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als accountant ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een accountant en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een accountant?

Een accountant verdient ongeveer tussen de € 1800 (laag) en € 9000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als accountant een netto salaris verdient van tussen de €1680.08 (laag) en € 5253.07 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uren.

Uurloon accountant

Het uurloon van een accountant is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.25 (laag) en € 56.25 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de accountant tussen de € 10.08 (laag) en € 32.35 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een accountant. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een accountant?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een accountant, of wat voor werk dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter jij past voor de baan, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe accountant salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb jij met voor salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je eigenhandig weinig invloed op hebt naast uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als accountant een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als accountant?” kun jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris accountant staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een accountant in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden in deze blog. Voor een zelfstandige accountant met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!