Hoeveel verdient een advocaat arbeidsrecht? Salaris advocaat arbeidsrecht bruto netto

Je beurt als advocaat arbeidsrecht salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als advocaat arbeidsrecht ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die wij willen beantwoorden in dit artikel. We bestuderen het salaris van een advocaat arbeidsrecht en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een advocaat arbeidsrecht?

Een advocaat arbeidsrecht verdient bij benadering tussen de € 1925 (laag) en € 9729 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als advocaat arbeidsrecht een netto salaris verdient van tussen de €1761.08 (laag) en € 5621.22 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon advocaat arbeidsrecht

Het uurloon van een advocaat arbeidsrecht is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.03 (laag) en € 60.81 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een advocaat arbeidsrecht tussen de € 10.67 (laag) en € 34.87 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een advocaat arbeidsrecht. Dit heeft onder andere te maken met de studies die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een advocaat arbeidsrecht?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een advocaat arbeidsrecht, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter jij past voor een klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe advocaat arbeidsrecht salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het afronden van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als advocaat arbeidsrecht een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als advocaat arbeidsrecht?” kan je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris advocaat arbeidsrecht staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een advocaat arbeidsrecht in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende advocaat arbeidsrecht met veertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's