Hoeveel verdient een ambulancechauffeur? Salaris ambulancechauffeur bruto netto

Je ontvangt als ambulancechauffeur salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als ambulancechauffeur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een ambulancechauffeur en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een ambulancechauffeur?

Een ambulancechauffeur verdient bij benadering tussen de € 1864 (laag) en € 2753 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als ambulancechauffeur een netto salaris verdient van tussen de €1723.67 (laag) en € 2254.5 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uren.

Uurloon ambulancechauffeur

Het uurloon van een ambulancechauffeur is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.65 (laag) en € 17.21 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de ambulancechauffeur tussen de € 10.67 (laag) en € 13.65 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een ambulancechauffeur. Dit heeft onder andere te maken met de opleidingen die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een ambulancechauffeur?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een ambulancechauffeur, of wat voor werk dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor een baan, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe ambulancechauffeur salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil je als ambulancechauffeur een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als ambulancechauffeur?” kun jij dan in principe voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris ambulancechauffeur staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (flink) afwijken als je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een ambulancechauffeur in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige ambulancechauffeur met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe kundiger je bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.