Hoeveel verdient een ambulancemedewerker? Salaris ambulancemedewerker bruto netto

Je krijgt als ambulancemedewerker salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als ambulancemedewerker ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een ambulancemedewerker en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een ambulancemedewerker?

Een ambulancemedewerker verdient gemiddeld tussen de € 1864 (laag) en € 2753 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als ambulancemedewerker een netto salaris verdient van tussen de €1723.67 (laag) en € 2254.5 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uren.

Uurloon ambulancemedewerker

Het uurloon van een ambulancemedewerker is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.65 (laag) en € 17.21 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een ambulancemedewerker tussen de € 10.67 (laag) en € 13.65 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een ambulancemedewerker. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een ambulancemedewerker?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een ambulancemedewerker, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter je past voor een baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe ambulancemedewerker salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met voor salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van educatie en dat soort dingen. Wil je als ambulancemedewerker een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als ambulancemedewerker?” kan je dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris ambulancemedewerker staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (sterk) verschillen als je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een ambulancemedewerker in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij noemden in deze blog. Voor een zelfstandige ambulancemedewerker met veertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger je bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's