Hoeveel verdient een anesthesist? Salaris anesthesist bruto netto

Je krijgt als anesthesist salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als anesthesist ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die we willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een anesthesist en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een anesthesist?

Een anesthesist verdient plusminus tussen de € 6000 (laag) en € 11000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als anesthesist een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 6263.07 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon anesthesist

Het uurloon van een anesthesist is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 68.75 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een anesthesist tussen de € 24.02 (laag) en € 38.91 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig wat marge tussen het lage en hoge salaris van een anesthesist. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een anesthesist?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een anesthesist, of wat voor werk dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor de baan, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe anesthesist salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met wat betreft loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je eigenhandig praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als anesthesist een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als anesthesist?” kan je dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris anesthesist staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een anesthesist in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige anesthesist met 40 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.