Hoeveel verdient een apotheker? Salaris apotheker bruto netto

Je ontvangt als apotheker salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als apotheker ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen welke wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een apotheker en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een apotheker?

Een apotheker verdient gemiddeld tussen de € 3200 (laag) en € 4290 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als apotheker een netto salaris verdient van tussen de €2499.83 (laag) en € 3055.42 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uur.

Uurloon apotheker

Het uurloon van een apotheker is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 20 (laag) en € 26.81 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een apotheker tussen de € 15.18 (laag) en € 18.75 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een apotheker. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die je kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een apotheker?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een apotheker, of wat voor werk dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter jij past voor de baan, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe apotheker salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je eigenhandig weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het volgen van educatie en dat soort dingen. Wil je als apotheker een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als apotheker?” kun jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris apotheker staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn enkel een schatting en kunnen (behoorlijk) afwijken zodra je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een apotheker in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden op deze pagina. Voor een ondernemende apotheker met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het veel hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.