Hoeveel verdient een apothekersassistent? Salaris apothekersassistent bruto netto

Je beurt als apothekersassistent salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als apothekersassistent ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een apothekersassistent en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een apothekersassistent?

Een apothekersassistent verdient gemiddeld tussen de € 1505 (laag) en € 2590 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als apothekersassistent een netto salaris verdient van tussen de €1412.5 (laag) en € 2156.92 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon apothekersassistent

Het uurloon van een apothekersassistent is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.41 (laag) en € 16.19 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een apothekersassistent tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink wat marge tussen het lage en hoge salaris van een apothekersassistent. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een apothekersassistent?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een apothekersassistent, of wat voor werk dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter je past voor een klus, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe apothekersassistent salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij persoonlijk weinig gezag op hebt naast uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als apothekersassistent een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als apothekersassistent?” kan jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris apothekersassistent staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een apothekersassistent in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende apothekersassistent met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe beter je bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.