Hoeveel verdient een area manager? Salaris area manager bruto netto

Je beurt als area manager salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als area manager ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een area manager en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een area manager?

Een area manager verdient ongeveer tussen de € 2500 (laag) en € 5000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als area manager een netto salaris verdient van tussen de €2103.33 (laag) en € 3416.5 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon area manager

Het uurloon van een area manager is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.63 (laag) en € 31.25 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een area manager tussen de € 13.05 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig wat marge tussen het lage en hoge salaris van een area manager. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een area manager?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een area manager, of wat voor beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor een baan, hoe hoger je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe area manager salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met het salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het doen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil jij als area manager een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als area manager?” kun je dan in principe voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris area manager staat niet vast

De bedragen die we schreven op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (sterk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een area manager in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende area manager met dertig jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.