Hoeveel verdient een assistent opticien? Salaris assistent opticien bruto netto

Je verkrijgt als assistent opticien salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als assistent opticien ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een assistent opticien en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een assistent opticien?

Een assistent opticien verdient ongeveer tussen de € 1170 (laag) en € 1725 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als assistent opticien een netto salaris verdient van tussen de €1105.33 (laag) en € 1614.17 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon assistent opticien

Het uurloon van een assistent opticien is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 7.31 (laag) en € 10.78 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de assistent opticien tussen de € 6.6 (laag) en € 10.08 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een assistent opticien. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een assistent opticien?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een assistent opticien, of wat voor werk dan ook, is altijd te onderhandelen en des te beter jij past voor de klus, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe assistent opticien salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij persoonlijk praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als assistent opticien een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als assistent opticien?” kan je dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris assistent opticien staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken zodra je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een assistent opticien in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige assistent opticien met veertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter je bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.