Hoeveel verdient een autoverkoper? Salaris autoverkoper bruto netto

Je ontvangt als autoverkoper salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als autoverkoper ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een autoverkoper en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een autoverkoper?

Een autoverkoper verdient bij benadering tussen de € 1600 (laag) en € 2400 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als autoverkoper een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 2043.25 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uur.

Uurloon autoverkoper

Het uurloon van een autoverkoper is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 15 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de autoverkoper tussen de € 9.36 (laag) en € 12.46 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een autoverkoper. Dit heeft met name te maken met de opleiding die je kunt genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een autoverkoper?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een autoverkoper, of wat voor werk dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter je past voor een bezigheid, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe autoverkoper salaris verhogen?

In veel gevallen heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als autoverkoper een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als autoverkoper?” kan je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris autoverkoper staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn slechts een schatting en kunnen (flink) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een autoverkoper in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende autoverkoper met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler jij bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!