Hoeveel verdient een banketbakker? Salaris banketbakker bruto netto

Je ontvangt als banketbakker salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als banketbakker ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die we willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een banketbakker en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een banketbakker?

Een banketbakker verdient plusminus tussen de € 1000 (laag) en € 2250 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als banketbakker een netto salaris verdient van tussen de €949.5 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon banketbakker

Het uurloon van een banketbakker is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 6.25 (laag) en € 14.06 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een banketbakker tussen de € 5.69 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een banketbakker. Dit heeft onder andere te maken met de opleidingen die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan de bak bent.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een banketbakker?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een banketbakker, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor de bezigheid, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe banketbakker salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij persoonlijk praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als banketbakker een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als banketbakker?” kan je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris banketbakker staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) verschillen zodra je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een banketbakker in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste loon dat wij schreven op deze pagina. Voor een ondernemende banketbakker met 40 jaar werkervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger je bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.