Hoeveel verdient een bankier? Salaris bankier bruto netto

Je krijgt als bankier salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als bankier ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een bankier en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een bankier?

Een bankier verdient ongeveer tussen de € 2300 (laag) en € 9000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als bankier een netto salaris verdient van tussen de €1983.33 (laag) en € 5253.07 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van 40 uren.

Uurloon bankier

Het uurloon van een bankier is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.38 (laag) en € 56.25 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een bankier tussen de € 11.86 (laag) en € 32.35 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een bankier. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

We hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een bankier?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een bankier, of wat voor beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter je past voor de klus, hoe hoger je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe bankier salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als bankier een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als bankier?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris bankier staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (behoorlijk) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een bankier in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende bankier met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe kundiger je bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.