Hoeveel verdient een bankwerker? Salaris bankwerker bruto netto

Je verkrijgt als bankwerker salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als bankwerker ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden op deze pagina. We kijken naar het salaris van een bankwerker en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een bankwerker?

Een bankwerker verdient bij benadering tussen de € 900 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als bankwerker een netto salaris verdient van tussen de €857.83 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uur.

Uurloon bankwerker

Het uurloon van een bankwerker is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 5.63 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een bankwerker tussen de € 5.69 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een bankwerker. Dit heeft met name te maken met de cursussen die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en het gebied waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een bankwerker?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een bankwerker, of wat voor werk dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter jij past voor een baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe bankwerker salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt behalve natuurlijk het volgen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als bankwerker een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als bankwerker?” kan jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris bankwerker staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn alleen een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen als je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een bankwerker in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in deze blog. Voor een ondernemende bankwerker met dertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe meer loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.