Hoeveel verdient een barbediende? Salaris barbediende bruto netto

Je verkrijgt als barbediende salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als barbediende ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een barbediende en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een barbediende?

Een barbediende verdient plusminus tussen de € 1600 (laag) en € 2200 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als barbediende een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 1925.17 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon barbediende

Het uurloon van een barbediende is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 13.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de barbediende tussen de € 9.36 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een barbediende. Dit heeft met name te maken met de opleiding die je kan genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een barbediende?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een barbediende, of welk beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor de baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe barbediende salaris verhogen?

In veel gevallen heb je met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het doen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als barbediende een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als barbediende?” kun jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris barbediende staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een barbediende in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende barbediende met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.