Hoeveel verdient een basisarts? Salaris basisarts bruto netto

Je beurt als basisarts salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als basisarts ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen verduidelijken op deze pagina. We kijken naar het salaris van een basisarts en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een basisarts?

Een basisarts verdient bij benadering tussen de € 3026 (laag) en € 4749 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als basisarts een netto salaris verdient van tussen de €2412 (laag) en € 3289.08 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon basisarts

Het uurloon van een basisarts is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 18.91 (laag) en € 29.68 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een basisarts tussen de € 14.68 (laag) en € 20.28 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een basisarts. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleiding die je kunt volgen, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een basisarts?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een basisarts, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor de bezigheid, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe basisarts salaris verhogen?

In veel situaties heb je met voor loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als basisarts een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als basisarts?” kan jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je altijd werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris basisarts staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een basisarts in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij schreven in deze blog. Voor een zelfstandige basisarts met dertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe meer loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.