Hoeveel verdient een basiskok? Salaris basiskok bruto netto

Je krijgt als basiskok salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als basiskok ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een basiskok en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een basiskok?

Een basiskok verdient plusminus tussen de € 1483 (laag) en € 2065 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als basiskok een netto salaris verdient van tussen de €1392.42 (laag) en € 1844.75 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uur.

Uurloon basiskok

Het uurloon van een basiskok is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.27 (laag) en € 12.91 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de basiskok tussen de € 8.44 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een basiskok. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleiding die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een basiskok?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een basiskok, of wat voor beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor een klus, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe basiskok salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als basiskok een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als basiskok?” kan jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris basiskok staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een basiskok in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende basiskok met 40 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger uitvallen. Hoe kundiger jij bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.